Monday 23 August 2010

ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Ο Ιταλός ειδικός νευρολόγος του Τμήματος Νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, Dr Gianfranco de Maio, και η καθηγήτρια Antonella Sapio δήλωσαν τα παρακάτω στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ο αγώνας ενάντια στην απομόνωση της φυλακής».
«Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών από τους ειδικούς διαπιστώνεται ότι το σύνδρομο Wernicke–Korsakoff είναι πολύ πιθανόν να προέρχεται από την υποχρεωτική σίτιση. Ο πιο απαισιόδοξος ισχυρισμός είναι ότι γίνεται από ιατρική αμέλεια και ιατρικό σφάλμα. Αλλά είναι τραγικό πράγμα η ύπουλη ενέργεια των γιατρών να καταστρέφει τη φυσική κατάσταση των ανθρώπων. Δηλαδή, απεναντίας, πρόκειται για ένα σκόπιμο σχέδιο. Η Wernicke–Korsakoff είναι απότοκος μιας ύπουλης και περίτεχνης μεθόδου που προέρχεται από κίβδηλη ιατρική βοήθεια. Στην πορεία αυτής της ασθένειας ο άνθρωπος χάνει την ικανότητα του πνεύματός του και δεν μπορεί να ξαναποκτήσει τη χαμένη του μνήμη. Η υποχρεωτική σίτιση έχει σκοπό να ελέγχει τους ανθρώπους, ώστε να σταματήσουν τον αγώνα τους χωρίς να σκεφτούν το τραγικό αποτέλεσμα. Η ιατρική σίτιση είναι ξεκάθαρο σφάλμα και ολοφάνερα προκαλεί αυτή την αρρώστια.»
(Πηγή: Ανωνύμου. (2006) Απομόνωση Αντίσταση και ο Tayad. Αθήνα: Ο Αγώνας, σελ. 63)

Ο εφιάλτης μου είναι ότι θ’ ακούσω από τα κεντρικά δελτία των κρατικών και των «ελεύθερων» καναλιών, σύμφωνα με τα οποία δεν ξεκινάει σε λίγα λεπτά η τριακοστή  πρώτη μέρα απεργίας πείνας με ραμμένο στόμα ανθρώπων που—σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ—έχουν δίκιο στο αίτημά τους, την είδηση:

«Αναίσθητοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο οι Ιρανοί απεργοί πείνας και τους παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια.»

Υπενθυμίζω ότι υποχρεωτική σίτιση γίνεται όχι μόνο με γαστροοισοφαγικό σωλήνα αλλά και με ορούς.

Με δεδομένο ότι δεν είναι συμπερασματικά τα πορίσματα των ερευνών (inconclusive data) η χορήγηση ορού δεν αποτελεί ενέργεια λύτρωσης από κίνδυνο ζωής αλλά αιτία ανηκέστου βλάβης.

Συνεπώς, τίθεται το ερώτημα:

Γιατί δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμα το δίκαιο αίτημα των πέντε απεργών πείνας;

Συνυπογράψτε την αίτηση άμεσης χορήγησης ασύλου

No comments: