Tuesday, 26 October 2010

Επίδειξις εμπράκτου μετανοίας

Πρώτον

Συνυπογράφουμε εδώ για τη χορήγηση ασύλου στους Ιρανούς απεργούς πείνας στα Προπύλαια.

Δεύτερον

Χρόνια Πολλά στις Δήμητρες και στους Δημήτρηδες!  Κλείστε μας τα σπίτια γιατ’ είστε ομορφοκόριτσα και ομορφόπαιδα!

Ωραία!  Αυτή τη φορά το θυμήθηκα έγκαιρα.  Όχι όπως στην προηγούμενη «εορτή».

Ελησμόνησα (προσέξατε την αύξησιν διότι είναι η μόνη που θα βλέπετε από τούδε και εις το εξής) την εθνοσωτήριον ημέραν, έχουσαν υψίστη σημασία ουχί μόνον δια το Έθνος αλλά δι’ όλην ταύτην την ανθρωπότητα.  Μετά συντετριμμένης καρδίας, βριθούσης ειλικρινούς μεταμελείας, και δια των πολυκλαύστων οικτιρμών μου ζητώ συγχώρησιν και άφεσιν των αμαρτιών.

Την ανομία μου εγώ γιγνώσκω και η αμαρτία μου ενώπιόν μου εστί δια παντός.  Ομολογώ διότι «δεν λησμονώ ότι εγεννήθην Έλλην».  Ελησμόνησα την εορτήν της προσφιλεστάτου εις όλους ημάς και εις όλους υμάς Υπηρεσίας.

Την 20ην Οκτωβρίου «εορτάζει» η Ελληνική αστυνομία.  Την 20ην 0κτωβρίου εορτάζομεν τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου, προστάτου των «διδύμων». 

Τυχαίο; Δεν νομίζω.
***

Αναδημοσιεύω σχετικό άρθρο από το Αναρχοκομμούνι

Άγιος Αρτέμιος, ο προστάτης των ...οργάνων

Μην ξεχάσουμε σήμερα να ευχηθούμε «Χρόνια Πολλά» σε όποιο όργανο δούμε στο δρόμο. Είναι του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη Αγίου της ΕΛ.ΑΣ.


Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το συναξάρι του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου (τσ τσ, μέρες που ‘ναι...):

«Εκείτετο λοιπόν ο ασθενής εις το μέσον του ναού επάνω εις στρώμα, και ολίγον υπνώσας, βλέπει τον άγιο Αρτέμιον εις τον ύπνο του λέγοντα αυτώ, δείξον μου το πάθος σου, ο δε έδειξε τον τόπον, όπου είχε το πάθος. Τότε ο άγιος κύψας και πιάσας επιτήδεια με τας δύο του χείρας το σπάσιμον των διδύμων του, έσφιγξεν αυτά όσον εδύνατο, ο δε ασθενής πονήσας μεγάλως και φωνάξας το, ουαί μου, εξύπνησε και εύρε τον εαυτόν του υγιή δοξάζων τον Θεόν και τον άγιον».

Τα «δίδυμα» τί να είναι άραγε; Τί θέλει να πει ο ποιητής;

***

Σχόλια του ανανήψαντος, δηλαδή «εμού του ιδίου»:

Α, ρε Παπουτσή.  Τι ξεφτίλα σε περίμενε!  Να βγάζεις και ανακοίνωση ότι «παρέστης» στον "εορτασμό", και να εκδίδεις και δελτίο Τύπου.  Και σαν να μην έφτανε αυτό να εκφωνείς και ομιλία στην οποία είπες τα παρακάτω: «Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, στον εορτασμό της ημέρας της Αστυνομίας, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου, αποτίοντας φόρο τιμής στην μακρόχρονη προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία μας.»

Κρίμα κύριε Υπουργέ.  Τέτοιο ταλέντο χαμένο!  Ταλέντο μεγάλο στη σύνταξη!  Ο Πρωθυπουργός της χώρας χαιρετίζει αποτίοντας φόρο τιμής.  Όχι εσείς.  Αν βάζατε και ένα κυρίου ανάμεσα στο «του» και «Πρωθυπουργού» θα είχατε αποστασιοποιηθεί περισσότερο, αφενός, διασπείρει τη δουλικότητα και την υποτέλεια στην πολιτική εξουσία μεταξύ των πραιτόρων, αφετέρου.

Όχι τίποτ’ άλλο.  Αλλά του βγήκε σε καλό του Μιχαλάκη που τα σκάτωσε στην προηγούμενη απεργία πείνας.

Εύχομαι και σας σε καλό να σας βγει, και του χρόνου να ξεφτιλιστεί άλλος!  (Το θαυμαστικό χρησιμοποιείται λόγω ευκτικής)

Έτσι να σκέφτεστε, ότι του χρόνου θα ξεφτιλιστεί άλλος, διότι και στην τωρινή απεργία πείνας κι εσείς την πεπατημένη ακολουθείτε όπως και ο Μιχαλάκης, για τον οποίον το ιστολόγιο επιφυλάσσει Extra High Lux Ultra Super Special Black Label εφτά αστέρων αφιέρωμα την ημέρα της γιορτής του!

Σας φόρεσε τα γυαλιά η Δαμανάκη.


Σημείωση «για τους μικρούς μας φίλους»:  Οι παλαιότεροι θα καταλάβουν ότι το «Μη λησμονής ότι εγεννήθης ΕΛΛΗΝ» είναι από τη Μακρόνησο, την οποία ανέσυρε από το θυμικό μας ο κύριος Πρωθυπουργός με το «χαιρετισμό» του και την «απότιση φόρου τιμής στη μακρόχρονη προσφορά…»

Τέτοιον οίστρο, ούτε επί του Αρχιπραίτωρος.

No comments: