Tuesday 26 October 2010

Επίδειξις εμπράκτου μετανοίας

Πρώτον

Συνυπογράφουμε εδώ για τη χορήγηση ασύλου στους Ιρανούς απεργούς πείνας στα Προπύλαια.

Δεύτερον

Χρόνια Πολλά στις Δήμητρες και στους Δημήτρηδες!  Κλείστε μας τα σπίτια γιατ’ είστε ομορφοκόριτσα και ομορφόπαιδα!

Ωραία!  Αυτή τη φορά το θυμήθηκα έγκαιρα.  Όχι όπως στην προηγούμενη «εορτή».

Ελησμόνησα (προσέξατε την αύξησιν διότι είναι η μόνη που θα βλέπετε από τούδε και εις το εξής) την εθνοσωτήριον ημέραν, έχουσαν υψίστη σημασία ουχί μόνον δια το Έθνος αλλά δι’ όλην ταύτην την ανθρωπότητα.  Μετά συντετριμμένης καρδίας, βριθούσης ειλικρινούς μεταμελείας, και δια των πολυκλαύστων οικτιρμών μου ζητώ συγχώρησιν και άφεσιν των αμαρτιών.

Την ανομία μου εγώ γιγνώσκω και η αμαρτία μου ενώπιόν μου εστί δια παντός.  Ομολογώ διότι «δεν λησμονώ ότι εγεννήθην Έλλην».  Ελησμόνησα την εορτήν της προσφιλεστάτου εις όλους ημάς και εις όλους υμάς Υπηρεσίας.

Την 20ην Οκτωβρίου «εορτάζει» η Ελληνική αστυνομία.  Την 20ην 0κτωβρίου εορτάζομεν τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου, προστάτου των «διδύμων». 

Τυχαίο; Δεν νομίζω.
***

Αναδημοσιεύω σχετικό άρθρο από το Αναρχοκομμούνι

Άγιος Αρτέμιος, ο προστάτης των ...οργάνων

Μην ξεχάσουμε σήμερα να ευχηθούμε «Χρόνια Πολλά» σε όποιο όργανο δούμε στο δρόμο. Είναι του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη Αγίου της ΕΛ.ΑΣ.


Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το συναξάρι του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου (τσ τσ, μέρες που ‘ναι...):

«Εκείτετο λοιπόν ο ασθενής εις το μέσον του ναού επάνω εις στρώμα, και ολίγον υπνώσας, βλέπει τον άγιο Αρτέμιον εις τον ύπνο του λέγοντα αυτώ, δείξον μου το πάθος σου, ο δε έδειξε τον τόπον, όπου είχε το πάθος. Τότε ο άγιος κύψας και πιάσας επιτήδεια με τας δύο του χείρας το σπάσιμον των διδύμων του, έσφιγξεν αυτά όσον εδύνατο, ο δε ασθενής πονήσας μεγάλως και φωνάξας το, ουαί μου, εξύπνησε και εύρε τον εαυτόν του υγιή δοξάζων τον Θεόν και τον άγιον».

Τα «δίδυμα» τί να είναι άραγε; Τί θέλει να πει ο ποιητής;

***

Σχόλια του ανανήψαντος, δηλαδή «εμού του ιδίου»:

Α, ρε Παπουτσή.  Τι ξεφτίλα σε περίμενε!  Να βγάζεις και ανακοίνωση ότι «παρέστης» στον "εορτασμό", και να εκδίδεις και δελτίο Τύπου.  Και σαν να μην έφτανε αυτό να εκφωνείς και ομιλία στην οποία είπες τα παρακάτω: «Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, στον εορτασμό της ημέρας της Αστυνομίας, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου, αποτίοντας φόρο τιμής στην μακρόχρονη προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία μας.»

Κρίμα κύριε Υπουργέ.  Τέτοιο ταλέντο χαμένο!  Ταλέντο μεγάλο στη σύνταξη!  Ο Πρωθυπουργός της χώρας χαιρετίζει αποτίοντας φόρο τιμής.  Όχι εσείς.  Αν βάζατε και ένα κυρίου ανάμεσα στο «του» και «Πρωθυπουργού» θα είχατε αποστασιοποιηθεί περισσότερο, αφενός, διασπείρει τη δουλικότητα και την υποτέλεια στην πολιτική εξουσία μεταξύ των πραιτόρων, αφετέρου.

Όχι τίποτ’ άλλο.  Αλλά του βγήκε σε καλό του Μιχαλάκη που τα σκάτωσε στην προηγούμενη απεργία πείνας.

Εύχομαι και σας σε καλό να σας βγει, και του χρόνου να ξεφτιλιστεί άλλος!  (Το θαυμαστικό χρησιμοποιείται λόγω ευκτικής)

Έτσι να σκέφτεστε, ότι του χρόνου θα ξεφτιλιστεί άλλος, διότι και στην τωρινή απεργία πείνας κι εσείς την πεπατημένη ακολουθείτε όπως και ο Μιχαλάκης, για τον οποίον το ιστολόγιο επιφυλάσσει Extra High Lux Ultra Super Special Black Label εφτά αστέρων αφιέρωμα την ημέρα της γιορτής του!

Σας φόρεσε τα γυαλιά η Δαμανάκη.


Σημείωση «για τους μικρούς μας φίλους»:  Οι παλαιότεροι θα καταλάβουν ότι το «Μη λησμονής ότι εγεννήθης ΕΛΛΗΝ» είναι από τη Μακρόνησο, την οποία ανέσυρε από το θυμικό μας ο κύριος Πρωθυπουργός με το «χαιρετισμό» του και την «απότιση φόρου τιμής στη μακρόχρονη προσφορά…»

Τέτοιον οίστρο, ούτε επί του Αρχιπραίτωρος.

"Το πατριωτικό καθήκον"

Και στα δικά μας!



Wednesday 20 October 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Δήλωση του Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα σχετικά με την απεργία πείνας Ιρανών στα Προπύλαια


1. Η απεργία πείνας των Ιρανών αιτούντων άσυλο στα Προπύλαια, επτά από τους οποίους έχουν ράψει το στόμα τους, έχει ως βάση το δίκαιο αίτημά τους να εξεταστούν τα αιτήματά τους για άσυλο και να εκδοθεί οριστική απόφαση για το καθεστώς τους, με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία περί προσφύγων.

2. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στους απεργούς πείνας υπάρχουν άτομα που οι συνεντεύξεις τους σε πρώτο βαθμό καθυστερούν εδώ και πάνω από ένα χρόνο, και άλλα των οποίων οι υποθέσεις σε δεύτερο βαθμό εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια.

3. Η κατάσταση αυτή είναι προϊόν των σοβαρών προβλημάτων και δυσλειτουργιών της διαδικασίας ασύλου στην Ελλάδα, που με τη σειρά τους γεννούν την παρατεταμένη αβεβαιότητα και απόγνωση των αιτούντων άσυλο. Καθίσταται επομένως επιτακτική η ανάγκη για ριζική αναμόρφωση του συστήματος ασύλου, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η δίκαιη, ταχεία και αποτελεσματική εξέταση των αιτημάτων και η έκδοση των σχετικών αποφάσεων. Υπενθυμίζεται ότι, στην κατεύθυνση αυτή, η Ύπατη Αρμοστεία έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας μιας νέας ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου, όπως προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο που έχει επεξεργαστεί το επισπεύδον Υπουργείο και που πρέπει να προωθηθεί άμεσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επίσης η Ύπατη Αρμοστεία είναι έτοιμη να συμμετάσχει με εκπροσώπους της στις Επιτροπές Προσφυγών, η επανίδρυση των οποίων προβλέπεται στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται να τεθεί σύντομα σε ισχύ. Η λειτουργία αυτών των Επιτροπών θα επιτρέψει την εκδίκαση των πάνω από 46.000 αιτημάτων ασύλου που εκκρεμούν αυτή τη στιγμή σε δεύτερο βαθμό.

4. Στο μεταξύ, η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν χωρίς άλλη χρονοτριβή στην προγραμματισμένη εξέταση των αιτημάτων των Ιρανών αιτούντων άσυλο, τόσο σε πρώτο βαθμό όσο και στο πλαίσιο της κατ’ εξαίρεση επαναφερθείσας διαδικασίας σε δεύτερο βαθμό, με όλες τις αναγκαίες διαδικαστικές εγγυήσεις, και να εκδώσουν τις αποφάσεις που θα καθορίζουν το καθεστώς των ατόμων αυτών μετά από δίκαιη και σε βάθος  εξέταση των λόγων διεθνούς προστασίας που προβάλλουν.

5. Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Υ.Α. υποστηρίζει αντίστοιχα αιτήματα όλων των αιτούντων άσυλο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, δεδομένου ότι έχουν εκ του νόμου κατοχυρωμένο δικαίωμα σε μια δίκαιη και γρήγορη απάντηση από τις εθνικές αρχές για το καθεστώς τους.

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2010

Read the statement in English here:

Monday 18 October 2010

Ξυλοδαρμοί, απειλές, παράνομη βία, αυτοδικία, βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, παράβαση καθήκοντος, παρότρυνση υφισταμένων και ανοχή, κατάχρηση εξουσίας, προκλήσεις, και άλλα εγκλήματα εναντίον Ιρανών απεργών πείνας με ραμμένα στόματα! Ξανά!


Περισσότερα (και) εδώ: http://iranianhungerstrike.blogspot.com/


Επειδή το ζήτημα δεν συγκαλύπτεται άλλο.

Επειδή η αναλγησία της Κυβέρνησης και της Δημόσιας Διοίκησης δεν αποκρύπτεται άλλο.

Επειδή υπάρχει ρητά ορισμένη υπερεθνική διάταξη την οποία de facto αποδέχτηκε ότι παραβίασε η Ελληνική Πολιτεία.

Επειδή το άμεσα εφαρμοστό αποτέλεσμα (Direct Effect) σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία στοιχειοθετεί Κρατική Ευθύνη (State Liability).

Επειδή η καταγγελία στα Ευρωπαϊκά Όργανα είναι δωρεάν.

Επειδή το ζήτημα αφορά σε Διοικητική Πράξη και ως εκ τούτου de jure αποδεικνύεται η εξάντληση των μέσων που προβλέπονται βάσει του κανόνα της Επικουρικότητας.

Δώστε κυρίες και κύριοι συναρμόδιοι Υπουργοί λύση ώστε να μην αναγκαστούν οι προασπίζουσες και προασπίζοντες τα έννομα αγαθά τους να τα προασπίσουν μέσω των όσων Νόμοι ρητά ορίζουν.

Για όποιο πρόστιμο επιβληθεί στην πατρίδα μας θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι εσείς.

Τέλος, μαζέψτε τα μπατσάκια σας πριν τα μαζέψουν όσοι γνωρίζουν ότι το μπατσάκι που πρωταγωνιστεί στο βίντεο έχει και απειλήσει και προκαλέσει και συνεπώς η όποια άμυνα είναι νόμιμη.

Μαζέψτε τα και μην προκαλείτε!

Αν ούτε τώρα παρέμβει εισαγγελέας, είναι (και τώρα) συνυπεύθυνος.  Όποιος θέλει περισσότερα ας διαβάσει το ποστ της 30ης Σεπτέμβρη.

Δεν πρέπει να διαφεύγει ο κίνδυνος από  εγκεφαλοπάθεια λόγω της παρατεταμένης απεργίας πείνας.  Περισσότερα στο ποστ της 23ης Αυγούστου.

Τα υπόλοιπα από το σωστό βήμα.


Wednesday 13 October 2010

Ενδιάμεσος ρόλος

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

Saturday 9 October 2010

San Ernesto de La Higuera

¡Seguiremos adelante como junto a ti seguimos!





¡Venceremos!