Monday 4 July 2011

Παλαιστίνιοι, αδέρφια μας!


Όλοι οι τόποι σου σ’ εκράξαν
χαιρετώντας σε θερμά,
και τα στόματα εφωνάξαν
όσα αισθάνετο η καρδιά.

Διονύσιος Σολωμός – Ύμνος εις την Ελευθερίαν (στροφή 19)

Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά στο όνομα της Ελλάδας, τότε δεν έχει καταλάβει ότι οι Έλληνες έχουν πάψει να υπακούν σε φιρμάνια εδώ και πολύ καιρό · σε αντίθεση με τους χατζατζάρηδες εκπροσώπους τους που βιάστηκαν να υποταχτούν στη θέληση του αυτοκράτορα πράττοντας με δουλοπρέπεια ό,τι αρνήθηκαν με περηφάνια οι γείτονές μας.

Θα το πίστευε άραγε ο Σολωμός αν του έλεγαν ότι οι Έλληνες θα φυλάκιζαν την Ελευθερία, την οποία σεβάστηκαν οι Τούρκοι;

Απ’ την άλλη μεριά, πάλι καλά που η κυβέρνηση μας δεν δολοφόνησε τους επιβάτες του στόλου για τη Γάζα, όπως έκανε πέρσι η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Μετά τη Γιουγκοσλαβία, ο Γιωργάκης έχει μάθει τη δουλειά.  Όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό.

Εντάξει, μας το είχε καταστήσει σαφές ότι επιλεκτικά διαβάζει τον Εθνικό μας Ύμνο.  Το είχε απροκάλυπτα διαμηνύσει όταν εξέφραζε τι σημασία είχε γι’ αυτόν «του Βάσιγκτον η γη» (στροφή 22).

Ως αφελής, όμως, είχα την αισιοδοξία ότι θα έπαιρνε κάποιο από τα καλά στοιχεία της πατρίδας του.

Για παράδειγμα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο οποίος δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά στην Αμερική, η οποία χορηγεί ιθαγένεια και σε όσους δεν γεννιούνται σ’ αυτήν, ίσως χορηγούσε Ελληνική ιθαγένεια και σε όσους δεν γεννιούνται στην Ελλάδα.

Αυτό δεν στέκει λογικά;

Είναι λογικό να μη χορηγεί ιθαγένεια σε όσους δεν γεννιούνται στην Ελλάδα κάποιος ο οποίος είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδας χωρίς να έχει γεννηθεί σ’ αυτήν;

Αυτό στέκει λογικά;

Πού «κολλάει» αυτό στην παρούσα ανάρτηση;

Στην ανθρωπιά και την έλλειψή της από τα γενιτσαράκια που μας εξουσιάζουν και των οποίων «τα στόματα εφωνάξαν / όσα αισθάνετο η καρδιά.»

Η δικιά μας καρδιά φώναξε: Παλαιστίνιοι αδέρφια μας!


No comments: