Tuesday, 23 August 2011

Ηγουμενίτσα: Νεότερα και οδηγίες


Έχει ειδοποιηθεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.  Συνεπώς, και ο Σαλί και όσοι άλλοι πρόσφυγες ή μετανάστες χρειάζονται ιατρική βοήθεια, πρέπει να την έχουν σε συμφωνία με τις διατάξεις των άρθρων 2 § 2 και 5 § 2 του Συντάγματος της Ελλάδας.

Στο νοσοκομείο, ελπίζω να μην (ξανα)εμφανιστούν μπάτσοι για να τραμπουκίσουν.  Η πρακτική αυτή ήταν κοινή και στην απεργία πείνας των έξι Ιρανών το προηγούμενο καλοκαίρι και στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών το χειμώνα.

Οι θάλαμοι νοσηλείας των νοσοκομείων είναι άσυλο.  Προστατεύονται από το Σύνταγμα (άρθρο 9).  Θεωρούνται κατοικία.

Οι αστυνομικοί δεσμεύονται από Αρνητική Εντολή (Non Facere).  Κι αν ακόμα, δηλαδή, διαταχτούν να εισέλθουν στους προαναφερθέντες χώρους, έχουν υποχρέωση να μην υπακούσουν παρά μόνον αν υπάρχει εκτελεστός τίτλος (ένταλμα) και συνοδεύονται από δικαστικό λειτουργό (εισαγγελέα).

Το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να συμπεριφέρεται έχοντας ως βάση τον ιερό όρκο του Ιπποκράτη και τις ιερές αρχές του ανθρωπισμού.  Σύμφωνα με τον Κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, οι γιατροί δεν επιτρέπουν, ούτε συμμετέχουν σε, πρακτικές βασανιστηρίων.

Βασανιστήριο δεν είναι μόνον η πρόκληση (έντονου) σωματικού πόνου.  Βασανιστήριο συνιστά και η ψυχολογική και νοητική βία, καθώς και οι οχλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτά, πολύ χοντρικά.

Στο νοσοκομείο καλό είναι να συνοδεύουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες άνθρωποι που έχουν νομική κατάρτιση.

Οποιαδήποτε παρανομία πρέπει να δημοσιοποιηθεί αμέσως!  Στην αρχική ανάρτηση του  Indymedia, για παράδειγμα.

Μια λίστα υπερεθνικών οργανισμών προάσπισης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων έχει παρατεθεί στην ανάρτηση της 24ης Δεκέμβρη 2010, του παρόντος ιστολογίου.
Ορίστε το email που στάλθηκε στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα:from                 justice.activism@gmail.com

to                      great@unhcr.org

date                 Tue, Aug 23, 2011 at 2:26 AM

subject             Γνωστοποίηση

mailed-by       gmail.com

Προς όποια ή όποιον αφορά:

Επικοινωνώ για να σας γνωστοποιήσω ότι πρόσφυγας από το Ιράκ (Κούρδος) έχει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, σύμφωνα με ό,τι αναγράφεται στην παρακάτω ανάρτηση του indymedia:


Ζητώ συγγνώμη για τη φαινομενική αγένεια της ανωνυμίας μου και παρακαλώ να μεριμνήσετε σχετικά.

Με τιμή,

¡Venceremos!

 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ INDYMEDIA1. Ο Σαλί, κούρδος από Ιράκ φιλοξενείται σε σπίτι συντρόφου και βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση αφού έχει χάσει τον ένα του πνεύμονα από βόμβα Αμερικανών στον πόλεμο του Ιράκ ενώ επίσης έχει πάθει κ μετατόπιση καρδιάς προς τα δεξιά όπου υπάρχει κενό λόγω έλλειψης του δεξιού πνεύμονα. Αν υπάρχουν άνθρωποι ή γιατροί που μπορούν να βοηθήσουν γιατί ίσως η ζωή που του μένει είναι λίγη ας επικοινωνήσουν στο : 6949541712 Είναι μεγάλη ανάγκη..2. 70 μέρες αποκλεισμού των μεταναστών έχουμε φτάσει χωρίς φαγητό νερό και φάρμακα στο βουνό. Τα άτομα πλέον που έχουν απομείνει είναι 20 οι οποίοι όταν τους αντικρίσει κανείς θυμίζουν φωτογραφίες από Άουσβιτς. Πριν τέσσερις μέρες στις 7 το πρωί σε ντου ασφαλιτών υπήρξαν ξυλοδαρμοί. Παρακάτω παραθέτουμε φωτογραφίες μαροκινού που έχει δεχτεί ξυλοδαρμό και αφού διέφυγε τη σύλληψη πήγε στο νοσοκομείο για τα τραύματά του όπου και συνελήφθην από ασφαλίτες και είναι στη φυλακή. Επίσης οι 2 φωτογραφίες όπου μετανάστης έχει ράμματα στο κεφάλι είναι από δακρυγόνα που ρίχναν τα ματ Ιωαννίνων στις εξάωρες συγκρούσεις στα γεγονότα του Μάιου. Τα ματ ρίχναν σε ευθεία βολή τα δακρυγόνα σε απόσταση 10 μέτρα σε κεφάλια ανθρώπων.3. Σήμερα στις 6 το πρωί οι ασφαλίτες αξιοποιώντας πληροφορίες του ρουφιάνου από το Σουδάν που ήταν κι αυτός στο βουνό κάναν ντου σε ομάδα Κούρδων. Τους αντιλήφθηκε ο σκύλος Εντέρ όπου είναι 2 χρόνια στον καταυλισμό και άρχισε να τους γαβγίζει. Οι μπάτσοι του φυτέψανε 2 σφαίρες και τον σκότωσαν και συνέλαβαν 3 Κούρδους. Οι ίδιοι οι μπάτσοι που διέδιδαν ψεύτικες φήμες στη πόλη ότι οι μετανάστες σαν βάρβαροι τρώνε σκυλιά (είναι σαφώς ένα γελοίο ψέμα!) αποδείχτηκε ότι οι μπάτσοι τρώνε σκύλους με τα 45άρια τους!


Τέλος, οι μπάτσοι έχουν μαζέψει τον ρουφιάνο τους στο λιμεναρχείο γιατί κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα από τη λαϊκή δικαιοσύνη που θα του αποδιδόταν σαν ρουφιάνος που ήτανε.ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

No comments: