Sunday 28 August 2011

Η άποψη του Noam Chomsky για την Ηγουμενίτσα και ανάρτηση για τον Άρη

Η άποψη του Noam Chomsky, ο οποίος ειδοποιήθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι ότι πρέπει να υπάρξουν μαζικές διαμαρτυρίες με την αρωγή διεθνών οργανισμών προάσπισης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Επειδή δεν υπάρχει ενημέρωση, υποθέτω ότι αν όποιος είχε το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας είναι όντως πρόσφυγας, πρέπει τώρα (πέντε μέρες αργότερα) το πρόβλημα να έχει αντιμετωπιστεί επιτυχώς.

Αν όποιος έχει το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας είναι μετανάστης: αν πήγε σε νοσοκομείο, υπάρχει το ενδεχόμενο (αν όχι η βεβαιότητα) να ακολουθηθεί η τακτική Παπουτσή και να τον περιμένουν όταν βγει να τον συλλάβουν, αν δεν το πράξουν νωρίτερα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Αν υπάρχει δικηγόρος, ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Αν δεν υπάρχει ή δεν θέλει δικηγόρος να πράξει ό,τι πρέπει, τότε το να έχουμε μόνο την απελπισία μας ως μέσο για τη λύτρωση από κίνδυνο ζωής, σημαίνει ότι έχει αποτύχει όλη η «μεταναστευτική πολιτική».

Επειδή δεν είδα κάτι νεότερο δυσάρεστο, θέλω να πιστεύω ότι το ζήτημα τακτοποιήθηκε χωρίς να εκτεθεί σε κίνδυνο ούτε πρόσφυγας ούτε μετανάστης.

Καλό θα είναι την επόμενη φορά, διότι θα υπάρξουν επόμενες φορές, οι αναρτήσεις να είναι ακριβείς.  Δηλαδή να λένε, από την αρχή, ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα.  Αν δηλαδή είναι μετανάστης αυτός που κινδυνεύει, να το λένε ευθέως.

Δεν χρειάζεται να δίνεται τηλέφωνο αν υπάρχει κίνδυνος να ενοχοποιηθεί όποιος κάνει την ανάρτηση.  Αρκεί ένα email με την προτροπή να δώσει τηλέφωνο επικοινωνίας όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να βοηθήσει.  Μέσω αυτού του email μπορεί να υπάρξει επικοινωνία.

Για να μην υπάρχει εντοπισμός από καμιά Αρχή, πέρα από τα δίκτυα ανωνυμοποίησης που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει, υπάρχουν και τα ιντερνέτ καφέ.  Στο τηλέφωνο που μας δίνεται, δεν τηλεφωνούμε από το κινητό μας αλλά από καρτοτηλέφωνο και δεν μιλάμε πολλή ώρα.  Αν κάποιος έχει να μας πει πολλά, του λέμε να τα στείλει με email.  Αν δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιούμε μια κάρτα για κάθε τηλεφώνημα, κάνουμε όσα τηλέφωνα μπορούμε σε μια μέρα και την άλλη μέρα χρησιμοποιούμε άλλη τηλεκάρτα.  Αν έχουμε να πάρουμε σε παραπάνω από ένα νούμερα, δεν τηλεφωνούμε από το ίδιο καρτοτηλέφωνο.  Φροντίζουμε ώστε να υπάρχει κάποια απόσταση από το ένα καρτοτηλέφωνο μέχρι το άλλο.  Φροντίζουμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς (αν δεν έχουμε δικό μας μεταφορικό μέσο) και επιλέγουμε μέρη στα οποία είναι εύκολη η μετακίνησή μας (είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε με το δικό μας μεταφορικό μέσο).  Με τους παραπάνω τρόπους, δεν μπορεί να υπάρξει εντοπισμός ούτε δικός μας, ούτε του κινητού τηλεφώνου μας από τα δεδομένα θέσης-κίνησης, ούτε του υπολογιστή μας από την IP address.

Τις τηλεκάρτες που χρησιμοποιήσαμε δεν τις κρατάμε μέχρι να τελειώσουν όλες οι μονάδες, ούτε τις πετάμε.  Τις καίμε (όχι απαραίτητα στο σπίτι μας) πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας και το τσιπάκι που μένει (το τετραγωνάκι με το χρυσαφί χρώμα στο πάνω αριστερά μέρος της κάρτας) μαζί με ό,τι άλλο έχει απομείνει, τα αφήνουμε να πέσουν στην τουαλέτα (όχι απαραίτητα του σπιτιού μας) μαζί με λίγο χαρτί υγείας και τραβάμε το καζανάκι στέλνοντας τα στην αποχέτευση.  Αν το σπίτι μας έχει βόθρο, αποφεύγουμε να κάνουμε την παραπάνω διαδικασία εκεί.  Μπορούμε πριν πετάξουμε το τσιπάκι στην τουαλέτα, να το καταστρέψουμε με μεγάλο νυχοκόπτη, ψαλίδι, ή κόφτη.   

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Όταν τηλεφωνούμε από καρτοτηλέφωνα, δεν έχουμε μαζί μας κινητό τηλέφωνο.  Το αφήνουμε σπίτι μας!  Αυτό είναι και το άλλοθί μας.  Τηλεφωνούμε από καρτοτηλέφωνο διότι έχουμε αφήσει το κινητό στο σπίτι μας.

Αυτά, για να μπορούμε να καταλαβαίνουμε από την αρχή ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα και να μη χάνουμε χρόνο υποθέτοντας · και για να μη γελάνε με την αγωνία μας οι  διεστραμμένοι μπάτσοι, και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους, βασανιστές που ηδονίζονται με τον ανθρώπινο πόνο.

Αυτό, διότι όπως έχει πει ο ίδιος ο μπατσοϋπουργός, το indymedia το διαβάζει και αυτός και η «δημοφιλής υπηρεσία» του.

Είναι κεφαλαιώδους σημασίας, οι ειδήσεις να είναι απόλυτα εξακριβωμένες ώστε να αποφευχθούν φάρσες τις οποίες θα μπορούσαν να στήσουν όσοι επιδιώκουν να τρώσουν την αξιοπιστία του indymedia · και να ικανοποιήσουν τη χαιρεκακία τους.

***      ***      ***

Στις 27 Αυγούστου του 1905 γεννήθηκε ο Πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης.

Σήμερα γίνεται 106 χρονών.  Αθάνατος!

Αν ζούσε σήμερα, θα ζωνόταν τα φυσεκλίκια και θα βόηθαγε τους πεινασμένους και τους ξυπόλυτους που βασανίζουν οι σημερινοί αλήτες, οι οποίοι είναι τα εγγόνια των ταγματαλητών, που, όπως είχε κάποτε πει ο συγχωρεμένος ο Κατράκης, κι εκείνοι ήταν εγγόνια όσων ήταν "τσιράκια των Τούρκων" πριν την Επανάσταση.

Τότε, που δεν υπήρχε Ελληνική κυβέρνηση να τους υποθάλπει.

Friday 26 August 2011

Δυο ερωτήματα για την Ηγουμενίτσα.


Ερώτημα πρώτο:

Τι θα γίνει αν υπάρχει όντως μετανάστης ή μετανάστες που έχουν πρόβλημα υγείας;

Θα πάνε στο νοσοκομείο γνωρίζοντας ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα απελαθούν;

Η έμφαση δίνεται στο «καλύτερη των περιπτώσεων». 


Ερώτημα δεύτερο:

Τι συμβαίνει τελικά με την «Οργή» που έκανε την ανάρτηση;  Θα ελεήσει να μας ενημερώσει;

Για να μην πω ότι η όλη είδηση θα μπορούσε να είναι μια καλοστημένη φάρσα.

Τι είναι δηλαδή το να βάζεις όσους πραγματικά αγωνιούν, να βρίσκονται σε εγρήγορση;  Εξυπνάδα;

Tuesday 23 August 2011

Ηγουμενίτσα: Νεότερα και οδηγίες


Έχει ειδοποιηθεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.  Συνεπώς, και ο Σαλί και όσοι άλλοι πρόσφυγες ή μετανάστες χρειάζονται ιατρική βοήθεια, πρέπει να την έχουν σε συμφωνία με τις διατάξεις των άρθρων 2 § 2 και 5 § 2 του Συντάγματος της Ελλάδας.

Στο νοσοκομείο, ελπίζω να μην (ξανα)εμφανιστούν μπάτσοι για να τραμπουκίσουν.  Η πρακτική αυτή ήταν κοινή και στην απεργία πείνας των έξι Ιρανών το προηγούμενο καλοκαίρι και στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών το χειμώνα.

Οι θάλαμοι νοσηλείας των νοσοκομείων είναι άσυλο.  Προστατεύονται από το Σύνταγμα (άρθρο 9).  Θεωρούνται κατοικία.

Οι αστυνομικοί δεσμεύονται από Αρνητική Εντολή (Non Facere).  Κι αν ακόμα, δηλαδή, διαταχτούν να εισέλθουν στους προαναφερθέντες χώρους, έχουν υποχρέωση να μην υπακούσουν παρά μόνον αν υπάρχει εκτελεστός τίτλος (ένταλμα) και συνοδεύονται από δικαστικό λειτουργό (εισαγγελέα).

Το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να συμπεριφέρεται έχοντας ως βάση τον ιερό όρκο του Ιπποκράτη και τις ιερές αρχές του ανθρωπισμού.  Σύμφωνα με τον Κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, οι γιατροί δεν επιτρέπουν, ούτε συμμετέχουν σε, πρακτικές βασανιστηρίων.

Βασανιστήριο δεν είναι μόνον η πρόκληση (έντονου) σωματικού πόνου.  Βασανιστήριο συνιστά και η ψυχολογική και νοητική βία, καθώς και οι οχλήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτά, πολύ χοντρικά.

Στο νοσοκομείο καλό είναι να συνοδεύουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες άνθρωποι που έχουν νομική κατάρτιση.

Οποιαδήποτε παρανομία πρέπει να δημοσιοποιηθεί αμέσως!  Στην αρχική ανάρτηση του  Indymedia, για παράδειγμα.

Μια λίστα υπερεθνικών οργανισμών προάσπισης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων έχει παρατεθεί στην ανάρτηση της 24ης Δεκέμβρη 2010, του παρόντος ιστολογίου.




Ορίστε το email που στάλθηκε στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα:



from                 justice.activism@gmail.com

to                      great@unhcr.org

date                 Tue, Aug 23, 2011 at 2:26 AM

subject             Γνωστοποίηση

mailed-by       gmail.com





Προς όποια ή όποιον αφορά:





Επικοινωνώ για να σας γνωστοποιήσω ότι πρόσφυγας από το Ιράκ (Κούρδος) έχει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, σύμφωνα με ό,τι αναγράφεται στην παρακάτω ανάρτηση του indymedia:






Ζητώ συγγνώμη για τη φαινομενική αγένεια της ανωνυμίας μου και παρακαλώ να μεριμνήσετε σχετικά.





Με τιμή,





¡Venceremos!

 




ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ INDYMEDIA



1. Ο Σαλί, κούρδος από Ιράκ φιλοξενείται σε σπίτι συντρόφου και βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση αφού έχει χάσει τον ένα του πνεύμονα από βόμβα Αμερικανών στον πόλεμο του Ιράκ ενώ επίσης έχει πάθει κ μετατόπιση καρδιάς προς τα δεξιά όπου υπάρχει κενό λόγω έλλειψης του δεξιού πνεύμονα. Αν υπάρχουν άνθρωποι ή γιατροί που μπορούν να βοηθήσουν γιατί ίσως η ζωή που του μένει είναι λίγη ας επικοινωνήσουν στο : 6949541712 Είναι μεγάλη ανάγκη..



2. 70 μέρες αποκλεισμού των μεταναστών έχουμε φτάσει χωρίς φαγητό νερό και φάρμακα στο βουνό. Τα άτομα πλέον που έχουν απομείνει είναι 20 οι οποίοι όταν τους αντικρίσει κανείς θυμίζουν φωτογραφίες από Άουσβιτς. Πριν τέσσερις μέρες στις 7 το πρωί σε ντου ασφαλιτών υπήρξαν ξυλοδαρμοί. Παρακάτω παραθέτουμε φωτογραφίες μαροκινού που έχει δεχτεί ξυλοδαρμό και αφού διέφυγε τη σύλληψη πήγε στο νοσοκομείο για τα τραύματά του όπου και συνελήφθην από ασφαλίτες και είναι στη φυλακή. Επίσης οι 2 φωτογραφίες όπου μετανάστης έχει ράμματα στο κεφάλι είναι από δακρυγόνα που ρίχναν τα ματ Ιωαννίνων στις εξάωρες συγκρούσεις στα γεγονότα του Μάιου. Τα ματ ρίχναν σε ευθεία βολή τα δακρυγόνα σε απόσταση 10 μέτρα σε κεφάλια ανθρώπων.



3. Σήμερα στις 6 το πρωί οι ασφαλίτες αξιοποιώντας πληροφορίες του ρουφιάνου από το Σουδάν που ήταν κι αυτός στο βουνό κάναν ντου σε ομάδα Κούρδων. Τους αντιλήφθηκε ο σκύλος Εντέρ όπου είναι 2 χρόνια στον καταυλισμό και άρχισε να τους γαβγίζει. Οι μπάτσοι του φυτέψανε 2 σφαίρες και τον σκότωσαν και συνέλαβαν 3 Κούρδους. Οι ίδιοι οι μπάτσοι που διέδιδαν ψεύτικες φήμες στη πόλη ότι οι μετανάστες σαν βάρβαροι τρώνε σκυλιά (είναι σαφώς ένα γελοίο ψέμα!) αποδείχτηκε ότι οι μπάτσοι τρώνε σκύλους με τα 45άρια τους!


Τέλος, οι μπάτσοι έχουν μαζέψει τον ρουφιάνο τους στο λιμεναρχείο γιατί κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα από τη λαϊκή δικαιοσύνη που θα του αποδιδόταν σαν ρουφιάνος που ήτανε.



ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Σχετικά με την προηγούμενη ανάρτηση.


Έλεγα να κοιμηθώ νωρίς σήμερα.  Όμως, δεν μπορώ.  Δεν μπορώ να κοιμηθώ όταν ξέρω ότι η ζωή δεν έχει την αξία που πρέπει να έχει.

Τι θα πει «θα το κοιτάξουμε»;  Πότε;  Αύριο;

Γιατί δεν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο συγκεκριμένος πρόσφυγας;  Η ανάρτηση στο indymedia είχε γίνει πολύ νωρίτερα.

Δηλαδή, κάνοντας μια ανάρτηση/καταγγελία για την κρατική βαρβαρότητα, είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας;

Ή μήπως νομίζει όποιος την έκανε ότι τώρα θα μας κάνει να καταλάβουμε ότι το κράτος δολοφονεί;  Όποιος νομίζει ότι αυτός θα καταδείξει αυτή την αδιάψευστη αλήθεια στους υπόλοιπους, είναι σα να πιστεύει ότι θ’ ανακαλύψει τον τροχό.

Εντάξει.  Να κρατάμε αρραγές μέτωπο σ’ όσους επιτρέπουν σε αρχηγό δημόσιας υπηρεσίας—και μάλιστα ένοπλης—να μας χαρακτηρίζει αδιάκριτα ως «άλλη πλευρά», αναβιώνοντας τη ναζιστική λογική της συλλογικής ευθύνης.

Να το κρατάμε το μέτωπο αρραγές.  Όχι όμως και να εκθέτουμε όσους πρέπει να προστατεύουμε.

Και αν ακόμα μένουν ατιμώρητοι όσοι απ’ το νόμο έχουν—λόγω της ιδιότητάς τους—την ευθύνη της προστασίας, εμείς τι πρέπει να κάνουμε;  Να λέμε ότι αυτοί έχουν την ευθύνη;

Ναι, αυτοί έχουν την ευθύνη αλλά εμείς πρέπει να έχουμε το φιλότιμο!

Σχόλιο που έκανα στο Indymedia.

Το σχόλιο αφορά σ’ αυτή την ανάρτηση:


Σχολιάζω, μετά από την απαίτηση της κυρίας με την οποία συνομίλησα στο τηλέφωνο που αναγράφεται στην ανάρτηση, και επαναλαμβάνω ό,τι είπα και τηλεφωνικά.

Ο Σαλί, ο οποίος έχει το πρόβλημα με την καρδιά του, πρέπει να μεταφερθεί αμέσως σε νοσοκομείο!

Πρέπει να ειδοποιηθεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην ΕλλάδαΟ Σαλί, ως Κούρδος από το Ιράκ, είναι πρόσφυγας και, ως εκ τούτου, προστατεύεται από το Διεθνές Δίκαιο, βάσει του οποίου έχει δικαιώματα στην άμεση προστασία της προαναφερθείσας υπηρεσίας και στην άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας.  Επαναλαμβάνω ότι ο Σαλί πρέπει να πάει αμέσως στο νοσοκομείο.

ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Ταγιαπιέρα 12
115 25 ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 210 - 67 26 462/3
fax. 210 - 67 56 800

Ωράριο

Δευτέρα:          8:00 - 12:00 και 12:30 - 16:30
Τρίτη:               8:00 - 12:00 και 12:30 - 16.30
Τετάρτη:          8:00 - 12:00 και 12:30 - 16:30
Πέμπτη:            8:00 - 12:00 και 12:30 - 16:30
Παρασκευή:     8:00 - 12:00 και 12:30 - 15:00

Τονίζω ότι—από την ανάρτηση του indymedia—δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για κατεπείγον πρόβλημα υγείας το οποίο χρήζει άμεσης βοήθειας.

Συνεπώς, δεν με ικανοποιεί η απάντηση, που πήρα τηλεφωνικά, ότι «θα το κοιτάξ[ουν]».  Θα θεωρήσω την κυρία με την οποία συνομίλησα, προσωπικά υπεύθυνη για την εξέλιξη της υγείας του Σαλί.

Το τηλεφώνημα έχει καταγραφεί.  Μπορεί τα ονοματεπωνυμικά μας στοιχεία να μην τα ανταλλάξαμε και να μην αναγράφονται, διότι δεν επηρεάζουν την ποιότητα των πληροφοριών που ανταλλάσσουμε διαδικτυακά.  Μπορούν, όμως, ανά πάσα στιγμή να διατεθούν για κάθε νόμιμη χρήση.


Εάν κάποιες ή κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν ανθρώπους ως μέσα για την επίτευξη σκοπών, θα μετανιώσουν πικρά.

Το ίδιο θα πάθουν και όσοι νομίζουν ότι μπορούν να μας εγκλωβίσουν σε μια λογική «άσπρου - μαύρου».  Δηλαδή, από ‘δω το κακό κράτος και από ‘δω οι καλοί «επαναστάτες».

Θα τηρηθεί ό,τι ρητά ορίζεται από τον Νόμο.

Αυτά για τώρα.  Περισσότερα σε λίγο καιρό, που ικανοποιούνται και οι απαιτήσεις για πάροδο σχετικών (χρονικών) προθεσμιών.

Monday 22 August 2011

Mojito y Daiquiri: Τα θαυματουργά!

Όταν τα πίνεις κάτω από κρεμασμένα Калашников στους τοίχους, καταλαβαίνεις καλύτερα τη γεύση τους!


Άσε που καταλαβαίνεις και τη σημασία της «ένορκης διοικητικής εξέτασης».



Sunday 21 August 2011

Το Καστελόριζο πού ανήκει;

Όχι τίποτε άλλο.  Απλά, τα χρώσταγα από τη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα και τον χαρακτηρισμό (της συζύγου) περί «εκβιασμού» σε ό,τι αφορά στο δίκαιο αίτημα των 300 απεργών πείνας.

Άντε να δω πότε επιτέλους θα γίνει καμιά αγωγή για να τα πούμε και εκ του σύνεγγυς · ή εκ του συστάδην, όπως έλεγε ο συγχωρεμένος ο Ρασούλης.


Saturday 20 August 2011

“Riots aftermath: All foreign looters will be deported.”



Αυτά, περί «εξέγερσης».

Μ’ άλλα λόγια:  «Αν είναι βέβαιο ότι δεν μπορείς να κερδίσεις και δεν είσαι αναγκασμένος να δώσεις μάχη, μη δίνεις.»

Σ’ αυτό συμφωνούν όλοι οι θεωρητικοί της Στρατηγικής.  Από τον Sun Tzu και τον Clausewitz ως τους πιο σύγχρονους.