Saturday 2 July 2011

Η αγκύλωση του εκλογικού σταυρού και τα καινούρια εγκλήματα της «δημοφιλούς υπηρεσίας».


«Ο αγκυλωτός σταυρός, κύριε πρόεδρε, εάν κινδύνευε η ζωή αυτού που είχε στη φανέλα του τον αγκυλωτό σταυρό, η αστυνομία θα ήταν εκεί για να του σώσει τη ζωή.»

«Είναι πολλά τα λεφτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι….»

Χρήστος Παπουτσής – Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
(Πηγή: Ιστοσελίδα της «δημοφιλούς υπηρεσίας»)



Δε νομίζω να ειπώθηκαν στο Ελληνικό κοινοβούλιο, από Έλληνα πολιτικό, μεγαλύτερες αλήθειες από αυτές που ειπώθηκαν από τον γνωστό υπουργό, εμπνευστή και εκφραστή της συνεκδοχής του τίτλου της παρούσας. 

Μα τι έπαθε ο υπουργός;  Κρίση ειλικρίνειας;

Είπε, βέβαια, και τα παρακάτω:

«Για όλους είναι η αστυνομία. Δεν υπάρχει διάκριση για κανέναν…Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι χιλιάδες αστυνομικοί επί μέρες δέχονται να εφαρμόζουν την επιλογή της κυβέρνησης που είναι αυτοσυγκράτηση και προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων με σοβαρότατο σχεδιασμό, με επιτελικό σχεδιασμό και αυταπάρνηση….»

Αντιστικτικά με αυτά, σύμφωνα με τις αρχές του ιδεολογικού μοντάζ του Eisenstein, παραθέτω τα παρακάτω βίντεο:





Κατόπιν (όλων) αυτών, βάζω ερωτήσεις, μερικές για μέτριους και άλλες για δυνατούς λύτες:

1η.  Τι σχέση έχει η αρχή της επικουρικότητας και η δικαιοδοσία διεθνούς δικαστηρίου (όχι του Ευρωπαϊκού) με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη;

2η.  Τι σχέση έχει η προηγούμενη ερώτηση με τα όσα αναφέρθηκαν στην ανάρτηση της 27ης του Γενάρη;

3η.  Πώς γνωρίζω ότι είναι αλήθεια όσα αναγράφονται στην προαναφερθείσα ανάρτηση;

4η.  Τι σχέση έχει η επίσκεψη του (τότε) Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, τον Οκτώβρη του 2010, με όσα αναφέρονται εδώ;

5η.  Τι συνιστά «βασανιστήριο» σύμφωνα με (δεσμευτικά) δεδικασμένα αλλοδαπών δικαστηρίων.

6η.  Τι σχέση είχε καθηγητής πανεπιστημίου των ΗΠΑ με (πρώην) αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και με «απλό» Έλληνα πολίτη;  Για να βοηθήσω:  Ο συγκεκριμένος καθηγητής, ο οποίος δε βρίσκεται πλέον στη ζωή, ήταν απόφοιτος του πανεπιστημίου στο οποίο ήταν για δεκαπέντε χρόνια καθηγητής ο τωρινός Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια.

7η.  Τι σχέση έχει ο γράφων με την προηγούμενη ερώτηση;  Για να βοηθήσω, προτρέπω να διαβάσετε την ανάρτηση της 7ης Ιούλη 2010.

8η.  Είναι η Ελλάδα «χώρα στην οποία γίνονται βασανιστήρια»;

9η.  Πότε είναι αδύνατο να σε δολοφονήσει, παρότι πολύ θα το ήθελε, το αστυνομικό (παρα)κράτος;  Για να βοηθήσω, θυμίζω τα υπερεθνικά όργανα της ανάρτησης της 24ης Δεκέμβρη 2010.

10η.  Γιατί τα γράφω αυτά;

 
Ναι, είναι η αυθεντική εκτέλεση απ’ το γιατρό Άλμπερτ Σβάιτσερ.

Όχι τίποτε άλλο. Απλά ξεπερνάει τα όρια ο μπατσοϋπουργός όταν διερωτάται αν «η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία γίνονται βασανιστήρια».

Τα υπόλοιπα θα γνωστοποιηθούν σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους.

2 comments:

johndoctor said...

Πολυ ωραίο blog φίλε συγχαρητήρια να ξέρεις ότι θα βρούμε την ΟΥΤΟΠΙΑ
και θα αντισταθούμε στην ΧΟΥΝΤΑ του ΜΠΑ.ΤΣΟΚ διότι το χρωστάμε στα παιδιά μας

¡VENCEREMOS! said...

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Συγχαρητήρια και για το δικό σου blog! Είναι το καλύτερο δώρο της γνωριμίας μας. Χαίρομαι που από το σχόλιό σου έμαθα και το δικό σου ιστολόγιο. Δεν σε είχα ξαναδιαβάσει.

Μόνο που, επειδή δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος με την τεχνολογία, μερικές φορές έχω πρόβλημα (και) όταν προσπαθώ ν’ αφήσω σχόλια, εδικά σε ιστολόγια wordpress. Σου απαντώ εδώ διότι δεν μπόρεσα να αφήσω σχόλιο στο ιστολόγιό σου, παρότι προσπάθησα.

Δεν μπόρεσα να βρω το email σου. Αν θέλεις στείλε μου mail.

Αποφεύγω ν’ απαντάω στα σχόλια που μου κάνουν γιατί μου έρχεται κάπως σαν να νουθετώ ή να σχολιάζω όσους με σχολιάζουν. Φοβάμαι ότι μπορεί να εκλαμβάνεται ως σνομπισμός. Όμως, είναι το ακριβώς αντίθετο.

Βεβαίως και θα τ’ αλλάξουμε τα πράγματα διότι αλλιώς δε θα μπορέσουμε να ζήσουμε.